A proud Borneon who loves adventure, nature and everything fluffy in between. She likes to explore places, meet new people and improve her photography skills.

Thursday, September 26, 2019

MUST VISIT IN TENOM, SABAH

www.mimpanau.com

Tenom is situated approximately 145 kilometres away from Kota Kinabalu city and unofficially the capital and hometown of Murut etnic. Whether you're visiting Tenom for a few days or are a localite, Tenom is sure to have something new for you. This article will give you an idea about the popular attractions in Tenom for families, friends or romantic couples.
TENOM, SABAH
Actually, this was not my first time in Tenom but, I visited these places listed here for the first time such as Yitt Foh Coffee, Fatt Choi Coffee, Marais Centre Village, Pamelo's farm and so on.

TENOM, SABAH
My thought about Tenom ? I love it. The Tenom town is located just at the foot of Crocker Range. The town itself, though small, it's peace and quiet. Pictures below speaks thousand words.
TENOM, SABAH
And yes, Tenom is also famous for it's coffee (Kopi Tenom). The coffee industry is the second largest contributor to the economy of Tenom after the rubber industry.  Visitors may use the Sabah State Railway train to travel to Tenom from Kota Kinabalu or by bus. For bus there are two routes which is by Kimanis road and the other one is by Penampang-Tambunan road. Kimanis road take lesser time to reach, but the downside of this route is very steep, up to 20 degree and vehicle with low power may have very hard time to travelling this route. Another route is through Penampang-Tambunan. This route takes longer time to reach and it's very winding, however, the road is not steep and long the way, there are many tourist attractions and one of them being the Rafflesia Research Centre and yes, you will be able to see this plant - the largest flower in the world here in Sabah but, the flower only bloom on certain time.
TENOM, SABAH
My highlighted trip is for sure Marais Village ! Marais Village is the perfect spot for you to take stunning photos to make everyone back home jelous of the amazing trip you are having. But Marais in Tenom is also a chance to experience the fascinating rice farming culture. And guys, once you've wandered and snapped some amazing photos, take a little time to put your camera away and look closely at what is going on around you. Listen to the sounds and smell the earth.  Watch the men and women working the fields, planting and harvesting the rice, and think about what backbreaking work they undertake every single day.
MUST VISIT IN TENOM, SABAH
MUST VISIT IN TENOM, SABAHMUST VISIT IN TENOM, SABAH


19 comments:

  1. if dari kundasang, jauh x?nice juga kalau masuk dalam list jalan-jalan ke sabah ni.

    kawasan pun cantik untuk bergambar. tq info =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kundasang ke Tenom memang agak jauh tapi, kalau KK-Tenom by bus lebih kurang 3 jam perjalanan. Kalau nak save budget boleh naik train harga lebih kurang RM10 je dari KK-Tenom :)

      Delete
  2. Kawasan sawah padi yang cantik. Kalau kena cara photoshoot, memang cemburulah sesiapa yang melihat gambar. Thanks for sharing.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa lagi kalau musim padi menguning, wuuu cantik sungguh !

      Delete
  3. Damai nya..!! Dah lama teringin nak pi Sabah. Entah bila wishlist tercapai. Dok baca lihat gambar betapa cantik nyaman bumi Sabah. Thanks sharing

    ReplyDelete
  4. Belum pernah pergi Tenom rasanya... KK dah sampai.... ntah ntah masa g Kundasang lalu Tenom ke haha...

    ReplyDelete
  5. alamak. throwback sabah. tenom tak sempat visit. sempat ke kundasang je. bila view maps rasa kena re-visit lah sabah ni. banyak lagi tak explore.

    ReplyDelete
  6. Kita baru sahaja tonton kat tv malam tadi pasal Kopi Tenom dan kali ni kita tengok banyak rupanya yang menarik kat daerah Tenom ni yer... Boleh lah kunjungi daerah ini nanti selalu kalau Sabah mesti ker KK sahajakan ada juga tempat lain yang best...

    ReplyDelete
  7. Tak pernah sampai Sabah. Rasanya kalau buat trip I need more than 5 days trip. So many places to visit.

    ReplyDelete
  8. Tak pernah lagi jejak ke sabah. Cantiknye pemamdangan Marais village

    ReplyDelete
  9. I x pernah pergi lagi tenom sabah. Tapi i sangat suka kalau ada sawah pdi. Nampak tenang dan sangat cantik utk ootd

    ReplyDelete
  10. This is beautiful!
    But don't mind me asking~ how much you spent over there ?
    Like included the flight ticket , hotel & food~

    ReplyDelete
  11. Baru semalam tgk majalah 3 pasal kopi tenom. Tup tup pagi ni baca entry pasal tenom. Cantik pemandangan sekitar tenom. Boleh masuk dalam list ni...

    ReplyDelete
  12. Cantiknyaaaa... dengan sawah padinya... saya memang suka la kalau dapat ke kawasan yang hijau... bestnya lah rasa... pemadangan yang cantik dan penuh dengan ketenangan...

    ReplyDelete
  13. cantiknya sawah padi. tak pernah lagi pergi sabah tapi memang planning nak pergi. boleh la nanti pergi sini jugak.

    ReplyDelete
  14. AM xpenah lagi jejak kaki ke Sabah.. Nnti ada rezeki ke sana, boleh la AM masukkan dlm wish list AM..

    ReplyDelete
  15. Wah ada kawan sawh padi.. Menariknya.. Takde pun org pergi sini.. Sellau p ke kundasamg tu je.. Bgusla you sharing about this place

    ReplyDelete
  16. wahh nampak seronok dan tenang je Tenom ni. saya ada jugak seorang kawan asal dari tenom. teringin nak pergi sabah, tapi belum ada rezeki. apa2pun terima kasih share keindahan tenom ya

    ReplyDelete
  17. Qiss belum pernah sampai Tenom lagi. Tengok dari gambar memang cantik. Ada rezeki boleh ke sana nanti. Teruskan share tentang Sabah..Qiss suka baca.

    ReplyDelete

Thank you for visiting me here

-Miss PC-